Direktlänk till inlägg 8 september 2009

Lyxfällan

Av Bo A Orm - 8 september 2009 23:26




  


Zappade runt bland tv-kanalerna häromdagen. Jag hamnade lite av misstag på Lyxfällan och höll mig kvar där några minuter innan jag kom på bättre tankar.

Det handlade om ett par som hellre stoppade undan räkningarna nederst bland pappershögarna än att betala dem.

De man inte ser det har man inte.

Tänk om det kunde vara så ändå.


Mannen i familjen berättade att de flyttat till en billigare lägenhet eftersom den förra kostade över 11 000. Denna kostade bara runt 7 000 vilket trots allt var en besparing på 4 000 i runda slängar.

Detta var ju en bra lösning för det skillde ju trots allt en hel del i hyra.

Något som kom fram i inslaget var att i den förra lägenheten hade frun i familjen en fotostudio och arbetade alltså hemma.

I denna nya lägenhet fanns inte möjlighet till någon fotostudio utan man hyrde en studio som kostade ca 6 000 kr i månaden.


Tyvärr orkade jag inte hålla mig kvar programmet ut för att se hur i fridens namn man resonerat gällande lägenheterna.

De tror alltså att de sänkt sina kostnader från 11 000 till 7 000, när de istället har ökat till 13 000 pga denna fotostudio.


Man behöver inte vara ett mattesnille för att kunna räkna ut att det inte är speciellt genomtänkt.

Det mest skrämmande är att paret i fråga har satt barn till världen och att låta ekonomin förfalla på detta sätt är rent utsagt egoistiskt och fullkomligt ansvarslöst.

Det är bra att dessa icke skarptänkta människor får hjälp.

Barn ska inte lida pga dumdristiga föräldrar.


God Morgon

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bo A Orm - 22 augusti 2016 15:48


 

Av Bo A Orm - 8 augusti 2016 18:49


    Ärkehaggan hade till slut tagit mod till sig och började gå igenom en av de minst femtioelva kartongerna som stod och samlade damm i klädkammaren. I ett anteckningsblock fanns följande nedkladdat och som tydligen hade skrivits för en sisådär...

Av Bo A Orm - 3 augusti 2016 19:26


  Nästan varje kväll inträffar följande: -"Pling", hörs på mobilen. Väninnan undrar: -"Vad blir det på dumburken idag?" Detta har blivit ett återkommande inslag i Ärkehaggans vardagliga liv. Varje kväll ska det lusläsas en himla massa prog...

Av Bo A Orm - 2 augusti 2016 07:30


  -Men du har ju inte skrivit nåt. På SEX ÅR!!!, vrålade väninnan i luren.  -Va?! -Ja, i den där bloggen du höll på med. FÖR SEX ÅR SEN!!! -Va?! Har du inte varit inne i min blogg på sex år?!?!!? Inser att det är dax att börja damma av det...

Av Bo A Orm - 17 februari 2010 15:23

Jaha.. De har gjort det igen. Norrmännen alltså. Man kan aldrig sluta att förvåna sig. Den norska polisen har gått ut med en efterlysning av en bil som kan ha använts vid ett mord. Lysande. Farbror Blå tror nämligen på att få in en ...

Ovido - Quiz & Flashcards